Brf Glasbruket 3

Medlemsinformation

Medlemsinformation, december 2021

Utskickat per mejl/post till alla medlemmar den 20/12


Hej medlem och granne!

Nu närmar vi oss slutet på 2021 och tyvärr har vi ännu en jul med pandemin som begränsar oss. Kanske blir det inga stora fester men förhoppningsvis får du en skön och avkopplande ledighet med familj och vänner. Från Styrelsen vill vi önska dig en God Jul & Gott Nytt År samtidigt som vi passar på att ge dig en aktuell information från vår förening.
 
Nya portsystemet. Installationen gick inte så smidigt som vi hoppats vilket vi innerligt beklagar! Men nu fungerar systemet och porttelefonen som det ska. Några av er jag haft kontakt med gällande uppdateringar av namn/telefonnummer vilket jag lovar göra så fort som möjligt. Det går bra att ha separata namn i displayen kopplade till olika telefonnummer. Mejla på info@glasbrukskajen3.com om du vill ändra något.
 
Låset till Miljöhuset sönder. Låset som automatiskt öppnar dörren till miljöhuset fungerar inte och behöver bytas ut. Använd låset i dörren tillsvidare.
 
Elpriset. Som vi meddelade i förra medlemsutskicket har vi fått justera debiteringen av vår gemensamma el i linje med det höga elpriset som råder. Kostnaden för el under perioden september-november blir 2,91 kr per kWh vilket är debiterat nu i december.
 
Underhålls- och reparationsskyldighet. Vi har nu åtgärdat och reglerat alla ärenden som togs upp i den avslutande besiktningen mot JM, och inga nya fel kan åberopas. Respektive bostadsrättshavare ansvarar själv för underhåll och reparationer, i enlighet med §32 i våra stadgar. Läs Stadgarna här
 
Vaktmästartjänster. Många av oss har redan haft kontakt med Anders (AA-Handyman) i olika praktiska ärenden. Han är som boende i vår systerförening väl bekant med vår fastighet och en värdefull resurs att ha så nära till hands. Det går bra att kontakta honom direkt om du skulle behöva hjälp med något som rör din lägenhet. Han utför dock inte arbeten där det behövs elektriker eller VVS-montör.
Kontakt: Anders Andréasson, tel. 070-579 87 65, mejl. anders.cb1300@telia.com (kostnad 438,-/tim)
 
Cykel/bilpump i garaget. Nu har vi fått upp en pump i vårt garage som sitter på väggen till höger om dörren från garaget Barlastgatan 55. Det finns ett handtag för cykelventil och ett handtag för bilventil med manometer.

 

Bra att komma ihåg inför julhelgen:
  • Tänk på brandrisken. Var extra försiktig, lämna varken ljus eller spisplattor utan uppsikt. Kontrollera även att brandvarnarna i din lägenhet fungerar så inte batterierna är för gamla.
  • Spola inte ner fett och olja i köksvasken. Det kan lätt bli stopp i avloppet. Använd i stället en separat burk där du samlar fettet, låt det kallna och släng sedan i hushållssoporna. 
  • Miljösortering. Tyvärr har vi tidigare år haft problem med att kärlen för kartong och papp blir överfulla i dessa tider. Vi försöker förekomma detta och har beställt extra kärl inför julhelgen, men vi behöver även din hjälp. Skär upp (kniv finns i miljörummet) och platta till kartongerna ordentligt innan du lägger ner dom i bingen. Är det fullt, snälla - ställ dom inte bredvid! Kommer de inte åt kärlen vid upphämtning finns det risk att de inte tar med dom. Julgranen lämnar du själv till SYSAV, den närmsta anläggningen ligger vid Ollebo.

 

 

Med varma julhälsningar,

Styrelsen Brf Glasbruket 3
Tony, Kerstin, Leif, Christine, Stig, Birgitta, Ulf, Ann-Marie och Maria