Brf Glasbruket 3

Välkommen till Brf Glasbruket 3!

Vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende.

Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor, och tillsammans gör vi vårt boende än mer trivsamt.

I vårt område finns det tre bostadsrättsföreningar, vilka  ingår i en samfällighetsförening för gemensamma frågor som värme, vatten, garaget och vår fina föreningslokal för möten och fester, med möjlighet att hyra även för övernattande gäster.

Bostadsföreningen Glasbruket 3 bildades 2012 och består av 43 stycken lägenheter och omfattar Barlastgatan 51 och Rosengrens gata 25, 27 & 29.

 

Information från styrelsen hittar du i menyn under Föreningen/Medlemsinfo.

Styrelsen sammanträder ca 1 gång per månad så om du/ni undrar över något, vill framföra klagomål eller har förbättringsförslag så får ni gärna kontakta oss. Använd gärna kontaktformuläret.

Till lägenheten hör en så kallad ”lägenhetspärm”, en pärm med föreningens stadgar, skötselråd för inredning och utrustning etc. Här kan du hitta en del bra information om din lägenhet, men eftersom pärmarna togs fram när husen var nybyggda, kan en del av informtionen vara inaktuell (utrustning kan ha bytts ut etc) Därför är det upp till varje lägenhetsinnehavare att ta reda på vad man behöver veta om sin lägenhet och hur den behöver tas hand om.

All aktuell information som du som medlem behöver finns här på föreningens hemsida.

 

Då vi alla äger detta tillsammans följer det även med ett ansvar för allas trivsel. Vi ber dig/er därför att tänka på följande när ni flyttar in i lägenheten:

  • Ta det varligt i trapphus och hiss vid intransport av möbler och kartonger till lägenheten så att inga skador på fastigheten uppstår. I samband med inflyttning sker en besiktning. Skulle något bli skadat, får ansvarig lägenhetsinnehavare stå för kostnaden.
  • Respektera att efter 22.00 inte störa dina grannar.
  • Inte blockera hissen vid inflyttningen, vi har många småbarnsfamiljer med barnvagnar och även äldre som kan behöva hissen emellan.
  • Stora kartonger från tex IKEA eller annat trevligt man köpt till den nya lägenheten – får inte slängas i miljörummet, utan det får man själv ansvara för att lämna till närmaste återvinningsstation i Bunkflostrand. Se mer om det på www.sysav.se.

 

Garage och parkering

Det finns ett antal garageplatser att hyra. Om du behöver hyra en garageplats så kontaktar du styrelsen med en skriftlig ansökan. P-platserna är beräknade till 1 plats per lägenhet. I mån det finns plats över, finns den möjlighet att hyra en andra plats.

 

Grillning

Eftersom många medlemmar önskar att grilla på sina balkonger har föreningen beslutat att det ska vara tillåtet, under förutsättning att man följer vissa villkor när det gäller utrustning.

Det går bra att grilla om man använder el- eller gasolgrill.

 

Avgift

Till föreningen betalas årligen en avgift som fastställs av styrelsen. Avgiften ska täcka räntor och amorteringar, värme- och vatten förbrukning, avfallshantering, städning av gemensamhetsutrymmen, skötsel och underhåll av fastigheten.

Om vi medlemmar exempelvis slarvar med att sortera vårt avfall så påverkar det i slutändan månadsavgiften.

 

Trivselregler

För att alla ska känna trivsel i vår förening vill vi att alla tänker på följande:

  • Skaka inte mattor, dukar, sängkläder eller dylikt från fönster eller balkong.
  • Ställ inte skrymmande gods, barnvagnar eller soppåsar utanför lägenhetsdörrarna. Trapphuset är en brandväg och måste vara fri från brandfarligt material och framkomlig. Har du barnvagn ställes den i barnvagnsförrådet dit din lägenhetsnyckeln passar.
  • Se till att ytterdörrar, dörrar till källare och gemensamma utrymmen hålls stängda. Om du ställer upp dörren se till att stänga den igen så att obehöriga inte kommer in.
  • Källsortera dina sopor i miljörummet efter skyltarna. Det finns behållare för tidningar, kartonger, hushållssopor, glas, metall, plast, batterier och matrester. Elektronik och annat skrymmande får ni själva transportera till närmaste återvinningscentral i Bunkeflostrand.

 

Varmt välkommen till vår förening, hoppas du kommer att trivas!